fredag 12. august 2011

Munkene kommer!

"Idag ble huset velsignet av munker, ikke så rent få heller, 9 stykker i alt. Mam og resten av familien har forberedt dette i flere dager. Kjøpt inn forskjellig utstyr og gårsdagen gikk med til å lage mat for dagen idag. Kl.10:30 ankom munkene og det var dekket på med puter for hver av de på gulvet, sofa og spisebordet i stua var fjernet for å få plass til alle, de skulle også sitte på gulvet, det måtte vi forresten alle sammen. Etter at de hadde satt seg startet de med å rulle ut en tråd som de holdt i alle sammen. Deretter begynte de å messe. Etterhvert gikk messen over til flerstemt sang, veldig fint å høre på, nesten som om det var instrumenter som spilte.
Etter dette fikk de servert mat fra oss alle, de spiste ferdig og sjefsmunken gikk rundt etterpå til alle rom og velsignet oss og rommene med vann som ble skvettet på. Det ble også bindt opp en tråd som gikk rundt hele huset utvendig som skal sitte der i minst tre dager.
Når de var ferdige med velsignelsen, noe som tok ca. 2 timer dro de tilbake til tempelet. Da var det tid for oss til å spise, det var laget mange matretter, and, fisk, svinekjøtt i diverse sauser, knallgodt, det ble plass til litt øl også.
Alle snakket om hvor godt det føltes etterpå med velsignelsen av huset, dette må vel bli bra.
Mens jeg sitter å skriver dette kommer det inn et voldsomt regnvær, himmelen er helt mørk og det bare bøtter ned med regn, det skjer så fort. Regnværet varte vel et par timer, vi, Mam, Michelle, Cathrine og jeg dro ut for å kjøpe litt mat for kvelden.
Sitter å tenker litt tilbake fra tidligere idag når munkene messet, vanvittig lyd de lagde, aldri hørt noe lignende, men det låt coolt. De ble også veldig glade, svoger overhørte når de kom tilbake til tempelet at maten og gavene var veldig bra, det var flere av de som gjerne ville ha deltatt."
Det her er tatt fra pappaen min sin blogg; www.norway2thailand.com
Bildene har jeg tatt selv.
Munkene spiser før alle andre. De munkene her er fra et veldig fattig strøk, og er ikke vant til så mye forskjellig mat på en gang. De får som regel grytemat som er enkelt og billig å lage. Nå fikk de all verdens forskjellig mat, og de fikk ikke sagt nok hvor takknemlige de var. Smilte og lo hele tiden! :)Også dro de.

4 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Bildene dine var kjempefine, jenta mi! Det ene der skal vi få ut og ramme inn. Det var så fint! :) Likte veldig godt det siste bildet og. Hehe

  SvarSlett
 3. WOW, Michelle! de bildene dine var skikkelig fine :) Skulle ønske jeg kunne fått opplevd noe sånt! heldig du. gleder meg til å lese neste innlegg :D <3
  - Anne Marte

  SvarSlett
 4. Vi kan godt henge det opp Tom, men da må det høøøyt opp :) <3

  Det var skikkelig moro og spennende å være med på, Anne Marte :D så det skjønner jeg godt hehe. Snille :D <3

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar, det hadde gjort meg så glad! Jeg ser helst at man ikke reklamerer for sin egen blogg her, noe som fohåpentligvis er forståelig for de fleste. Michelle